0
Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook, yeni bir sosyal sorumuluk projesine imza atıyor. İnsanların intihar etmesini önlemek için Facebook'a yeni özellikler ekleniyor. İnsanların kendine zarar vermeden önce Facebook'ta konuyla ilgili paylaşımda bulunmaları sık sık yaşanan bir durum. Facebook bu insanları tespit ederek intihar etmelerini önlemeye çalışacak.

Bunun için insanların intihar şüphesiyle baktıkları paylaşımları rapor etmeleri gerekiyor. Facebook rapor edilen paylaşımlardan kişinin intihar eğiliminde olduğunu tespit ederek onun ilgili intihar önleme hattına yönlendiriyor ve bir uzmanla görüşmesi sağlanıyor. Ayrıca paylaşımı rapor ederek kişinin intihar edebileceğini bildiren kişi içinde bazı ayrıcalıklar söz konusu. Bu kişi paylaşımını rapor ettiği kişiye mesaj atabiliyor, onu arayabiliyor ya da destek almak için intihar hattına hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. Bu ayrıcalıklarla sorunlu kişiye daha hızlı yardım sağlanması amaçlanıyor.

Bu yazdıklarımızın hepsi Amerika için geçerli olacak. Çok yakında bu himzet devreye girecek. Facebook elbette bu işi kendi başına yapamaz. Bunun için konunun uzmanlarıyla çalışıyor. Sağlık kuruluşları işin içinde. Facebook'un yakın zaman içinde bu hizmeti dünya çapında yaymaya çalışacak. Ülkemizde de bu hizmetin verilebilmesi önemli ama hizmet verecek sağlık kuruluşlarının çok donanımlı olduğundan şüpheliyiz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top