0
ESET Mobil Dünya Kongresinde ürün tanıtımı yapmakla kalmadı Android kullanıcılarının güvenlik konusundaki düşüncelerini ve yaptıklarını da araştırdı. Verileri korumak için en çok kullanılan yolun verileri yedeklemek olduğu ortaya çıktı. İşte diğer bilgiler...

10 Android kullanıcısından birinin telefonunu kaybettiğini biliyor muydunuz? Bununla birlikte Android kullanıcılarının %31'i güvenlikle ilgili en az 1 kere problem yaşamış. En ilginç istatistik ise 10 Android kullanıcısından 3'ü herhangi bir güvenlik yazılımı kullanmıyor ve bu şekilde sorun yaşamadığını düşünüyor.

ESET'in yaptığı açıklamalara göre güvenliği sağlamanın en önemli yolu telefondaki verileri yedeklemek. Ortaya çıkan bilgi ise kullanıcıların çoğunun verilerini bilgisayara yedeklediği yönünde.

ESET uyarıyor. Telefonunuzda şimdi bir güvenlik yazılımına ihtiyaç duymayabilirsiniz ama ileride çalındığı ya da kaybolduğu zaman hırsızlık koruma uygulamalarına ihtiyaç duyabilirsiniz. Telefonunuz çalındığı zaman onun için yapabileceğiniz en iyi şey uzaktan kontrol edip kapanmasını, kilitlenmesini ya da verilerin silinmesini sağlamak.


Siz Android güvenliği hakkında ne düşünüyorsunuz?


Yorum Gönder

 
tic
Top