0
Bakan Lütfi Elvan tüketicileri madur eden mobil internet ücretlerine çözüm bulacaklarını söyledi ama internetin ucuzlayacağı falan yok. Yani pek heveslenmeyin. Konu şu; satın aldığınız internet hizmetini kullandıktan sonra tarifenizi aştıktan sonra kullanıcılara gelen faturalara önlem alınacak. Yani sizin haberiniz olmadan Sürpriz faturayla karşılaşmayacaksınız. Tarifeniz bittiyse internete erişiminiz kesilecek ya da size derhal haber verilecek.

GSM operatörlerinmin konuyla ilgili çalışmalar yapacağının haberini veren Bakan Elvan, kimse fatura maduru olmayacak dedi; ama internet ücretlerine değinmedi. Özellikle mobil internet satın almak için çok fazla para ödemeniz gerekiyor. Bir çok kişi bu hizmetten faydalanamıyor bile.

İnternet hizmeti bu kadar pahalıyken birde ay sonu sürpriz fatura ile karşılaşanlar elbette işin yetkilisi olan BTK'ya şikayet yağdırdılar. Şikayetleri değerlendiren Bakanlık önlem alma gereği duymuş. Bundan sonra tarifenizi aşamayacaksınız, aşsanız bile hemen bilgilendirileceksiniz, isteğiniz dışında ekstra ücret ödemeniz engellenecek.

Ülkemizdeki internetin içler acısı hali maalesef yine gölgede kaldı.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top