0
İnternet taramalarını hızlandırması beklenen yeni bir protokol onaylandı.
Tüm internet adresinin başına gelen HTTP'nin 2'nci sürümüne geçiş tamamlandığında internette sörf yapmak daha hızlı hale gelecek. HTTP 2'ye geçiş gerçekleştiğinde son 15 yıldır gerçekleşen ilk büyük güncelleme de hayata geçmiş olacak.
Protokol kabul edildi
IESG kısa adlı İnternet Mühendisliği Yönetim Grubu'nun üst düzey üyelerinden biri olan Mark Nottingham Çarşamba günü yazdığı blogda protokolün kabul edildiğini bildirdi. 
Yeni standartta düzenlemeler yapılacak
Nottingham yeni standardın uygulanmadan önce edit edileceğini ekledi. Geliştiricileri, sayfaların daha hızlı yüklenmesini sağlayacak ve şifrelemeyi artıracak olan yeni standardın ileriye doğru büyük bir adım olacağına inanıyor.
Nottingham geçen yıl Ocak ayında yazdığı başka bir blogda, HTTP/2'nin olası yararları üzerinde durmuştu.
Yeni sürüm şifreleme teknolojilerini kolaylaştıracak
 Protokolü yeniden icat etmeye çalışmak yerine, eskisiyle uyumlu yeni bir uygulama yaratmak istediklerini ifade eden Nottingham'a göre yeni sürüm, 
 internetin şifreleme teknolojilerini kullanmayı daha kolay hale getirerek.
Hiper-metin aktarım protokolü - HTTP - tarayıcıların sayfaları işlemek için sunucularıyla iletişim kurmasına aracılık ediyor.
"Sihirli değnek değil"
Nottingham, HTTP/2'nin "Sihirli bir internet performans değneği" olmadığını da sözlerine ekledi.
İnternet sayfası yükleme sürelerini yarı yarıya geliştirmek yerine, "Yeni protokolü, performansın önündeki bazı önemli engellerin kaldırılması olarak görmek  daha  doğru olur. Tarayıcılar ve sunucular bundan nasıl ve ne zaman yararlanacağını öğrenince, performans aşamalı olarak iyileşecektir." diye yazdı.
Protokol, son yıllarda kullanılan ve SPDY olarak adlandırılan Google teknolojisine dayanıyor. Google, Chrome tarayıcısında HTTP/2 protokolüne geçecek.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top