0
Hangi tarayıcı en çok kullanılıyor, açıklandı. İşte 2015'in ilk ayında en çok kullanılan tarayıcılar ve oranları. Bu bilgiler, dünya çapında insanların internete erişmek için hangi tarayıcıyı kullandığını göstermekte. Bazılarımız için öneri niteliğindeki bu oranlar yazımızın devamında.

Son zamanların lideri Chrome liderliğine yine devam ediyor. Statcounter'dan alınan istatistiklere herkes şimdi erişebiliyor.
  1. Chrome: %51.72
  2. IE: %21.16
  3. Firefox: %18.7
  4. Safari: %4.94
  5. Opera: %1.67
  6. Diğer: %1.81
Dünyanın tarayıcı liderliği listesi bu şekilde. Chrome son zamanların lideri konumunda ve liderliğini kaptırmaya niyeti yok. Çok uzun zamandır lider olan IE ise gerilemeye devam ediyor. Windowsla kurulu şekilde gelen IE'nin 2. sırada olmasının nedeni de bu zaten.

Şimdi merak ettiğimiz husus ise Spartan tarayıcının bu listenin neresinden giriş yapacağı ve nasıl bir başarı sergileyeceğiz. Microsoft'un yeni tarayıcısı da Windows 10 ile birlikte kurulu gelecek. Ve muhtemelen Diğer işletim sistemlerine de entegre edilecek. Bakalım Microsoft'ıun yeni tarayıcısı nasıl bir başarı elde edecek?


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top