0
Japonya’da “akılsız” telefonlar yeni baştan tekrar popüler hale geliyor.
Devamlı olarak farklı akımlara ev sahipliği yapmasıyla ünlenen teknoloji ülkesi Japonya, bu defa yine ilginç bir haberle gündemde kendine yer buldu. Tüm dünyada akıllı telefon satışlarında patlama yaşanırken, Japonya‘da akıllı özelliklere sahip olmayan sıradan cep telefonlarının satışları yükselmeye başladı.
Reuters‘ın haberine göre Japonya’da 7 yılın ardından bir ilk gerçekleşti ve akıllı telefon satışları düşüş yaşarken “akılsız” cep telefonu satışları ise yükselişe geçti. MM Research verilerine göre sıradan telefonların satışları geçtiğimiz seneye göre yüzde 5,7 oranında arttı ve 10,5 milyona ulaştı. Akıllı telefon satışları ise yüzde 5,3 oranında gerileme yaşadı ve 27,7milyona düştü.
Satışların niçin bunca yıl aradan sonra arttığı konusunda ise kesin bir kanıya varmak zor. Fakat artan akıllı telefon fiyatlarının da bu artışta payı olabileceği düşünülüyor. Diğer yandan ülke nüfusunun büyük bir çoğunluğunun arama yapan, SMS gönderen, e-posta yollayan ve internet erişimi yapan telefonları yeterli bulduğu ve çok fazla özelliğe gereksinim duymadığı da söylenenler arasında.



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top