0
Son zamanlarda internette yasak olan içeriklere olan ilginin artması neticesinde internet sitelerine ve serverlarına olan baskı ve baskınları biliyoruz. Bunların en ünlüleri torrent siteleri. Yasadışı içerik paylaşıldığı için serverlarına sürekli baskın yapılan ve ilgili ülkenin kanunlarınca el konulan içerikler önümüzdeki zamanda da her daim sıkıntı içerisinde olacak. The Pirate Bay gibi bir çok site sürekli ülke ülke gezmek zorunda kalacak.

Bu durum şimdilerde internette kimliksiz gezmenize izin veren tır Project'in üzerine kara bulut gibi çökmüş durumda. Tor herhangi bir iz bırakmadan internette gezinmenize imkan tanıyor. Yani görmek isteyen asla hangi sitelere girdiğinizi ve nasıl içerikler indirdiğinizi göremiyor. Son zamanlarda çocuk pornosu gibi aciz ve utanç verici içeriklere ilgi duyanların Torla kimliklerini gizlemeleri bu tarayıcının ve sistemin başına bela oldu.

İnternette özellikle çocukların istismarı konusunda gerçekçi önlemler alınıyor. Bu içeriklerin paylaşılmasının yasak olduğu gibi izlenmesi de yasak. Bu nedenle sapıklığını ortaya çıkaran insanlar Tor gibi kimliklerini gizleyebilecekleri sistemlere yöneliyor. Bu da Tor'un başını belaya sokuyor. Tor sırf bu nedenle bir operasyona kurban gidebilir. Gelişmeleri takip ediyoruz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top