0
Yakın zamandır çok konuşulan bir işletim sistemi varsa o da Tizen'dir. Tam olarak aktif şekilde görmesekte adını sık sık duyuyoruz. Çünkü olaylı bir şekilde giriş yaptı ve büyük adımlarla ilerliyor. Büyük adımlarla ilerlemesinin en önemli sebebi elbette ki Samsung. Android'i sırtlayıp götüren telefon üreticisi Samsung, dünyanın en çok telefon satan şirketi olduğu için kullandığı işletim sistemi de otomatik olarak dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi oluyor.

Samsung, Tizen'i son zamanlarda çok ön plana çıkardı. Uzun zamandır akıllı saatlerinde kullandığı bu işletim sistemiyle çalışan bir telefon da ortaya çıkardı, Z1... Şimdi Tizenle ilgili merakla beklenen bir olay varsa o da Samsung akıllı tvlerinde kullanılacak olması. Samsung Tizen'i ileriye taşır ve belki bir gün, Android'den daha farkl olduğunda, bir fark yarattığında dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olabilir.

Aslına bakarsanız, Samsung'un başka bir işletim sistemin hiç ihtiyacı yoktu. İstese Android'i parmağında oynatırdı çünkü Android'in piyasada en çok kullanılan işletim sistemi olmasının en önemli nedeni Samsung. Android ve Samsung büyük tartışmalar neticesinde birbirinden kopmaya başladı.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top