0
Yeni akıllı saat almayı düşünenler, birazdaha bekleyip Samsung'un yeni akıllı saatini görmek isteyebilirsiniz. Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılacağı söylenen ve şuan hakkında sadece bir kaç bilginin bulunduğu bu akıllı saat ilginizi çekebilir.

Samsung yaptığı hatalardan önemli dersler aldı ve bu hatalardan sonra çıkardığı akıllı saatlerinde ilerleme kaydetti. Bunlardan birisi de SM-R720 model numaraları Orbis denilen akıllı saat olacak. Orbis'in en önemli özelliği yuvarlak olması.

Orbis hakkında diğer bilinen detay ise Tizen işletim sistemli olması. Bazı haber siteleri bunu Sürpriz olarak karşılasa da biraz geçmişe ve Samsung'un yaptıklarına bakarsak Orbis'te Tizen kullanılacağına garanti gözüyle bakabiliriz. Galaxy Gearlarda Tizen işletim sistemi kullanılmaya başladı ve akıllı telefonlar için de Tizen çok yakında kullanılmaya başlanacak.

Samsung uzun zamandır Google ile Tizen konusunda anlaşmazlık yaşıyor. Android Wear varken Tizen'in Samsung akıllı saatlerinde kullanılması, Google tarafından kabul edilemez bir durum. Ama Samsung, Tizen'i bütün elektronik cihazlarında kullanmayı kafasına koymuş. Eğer işler yolunda giderse Android işletim sistemli Samsung bulmak zorlaşacak.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top