0
Oculus Rift, sinema işine el atıyor. Sanal gerçeklik filmleri için çalışmalar yapacak bir grup oluşturan şirket bildiğiniz gibi şuan Facebook'un elinde. Oculus Story Studio isimli grubun tanıtımı ve proje Sundance Film Festivalinde gerçekleşti. İlk film bile belli. Lost isimli 5 dakikalık film yakında gösterilecek.

Lost isimli filmden bahsedecek olursak filmin uzunluğu 5 dakika, ve bu hafta gösterilecek ya da daha fazla detaylandırılacak. Bilgisayar ile geliştirilen film animasyon filmi olma özelliği taşıyor. Lost filmi tamamen bilgisayar ortamında geliştirildi.

Verilen bilgiye göre Oculus Story Stuido daha fazla içerik geliştirmek için oldukça sıkı çalışacak. Fakat Oculus'un oyun açısından da fakir olduğunu biliyoruz. Uzun zamandır geliştirme aşamasına olan bu teknoloji biraz yavaş ilerliyor gibi görünüyor.

Facebook, şirketi satın aldığı zaman akıllara sosyal ortamı sanal gerçeklikle birleştireceği düşünüldü. Daha sonra yapılan resmi açıklamalarda bu sistemin hem sosyal hem de toplumsal amaçlı kullanılacağı, örneğin insanların doktora gitmeden Oculus Riftle muayene olacağı söylendi. Şimdi film sektörü için önemli bir adım atılmış oldu. Bakalım daha nasıl gelişmeler yaşayacağız.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top