0
Son zamanların en popüler işletim sistemi, daha tam sürüm çıkmamasına rağmen çok konuşulmaya devam ediyor. Wndows 10 işletim sistemi konusunda büyük yeniliklerle hayatımıza girecek. Microsoft ise bu işletim sistemiyle birlikte önemli değişiklikler yapmaya başladı bile.

Değişikliklerle ilgili aldığımız ilk haber, Microsoft'un yeni bir tarayıcı üzerinde çalıştığıydı. Spartan ismi verilen bu tarayıcının bazı özellikleri söylenti statüsünde olsa da ortaya çıktı. Bizi en çok sevindiren özelliklerden birisi şu an kullanılan Firefox ve Chrome gibi modern bir tarayıcı olacağı. Arayüz olarakta onlara benzeyeceği konuşuluyor.

Spartan'ı Windows 10'a dahil edecek olan Microsoft, IE'ye son vermeyecek. Bir süre, belki uzun bir süre daha IE Windows'a dahil olmaya devam edecek. Bunun en önemli nedeni internet ortamında hala eski sitelerin bulunması.

Spartan hakkında konuşulan diğer özellikler şu şekilde; Mürekkep özelliği sayesinde tarayıcıyla internet sitesi üzerinde not alınabilecek. Bir kalem yardımıyla ekrandan not alınacak ve bu notlarla birlikte sayfa istenilen kişiyle paylaşılacak. İşle kişisel kullanım birbirinden ayrılabilecek. Herhangi bir karışıklığa ve güvenlik açığına yer verilmeyecek. Cartana ile uyumlu bir tarayıcı olacak.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top