0
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'tan ilginç bir açıklama geldi. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği bir konuya değinen Işık, “insanlar kriptolu telefon istiyor. Tübitak konu üzerinde çalışma yürütüyor” Şeklinde açıklama yaptı. İsteyen herkes çok yakında kriptolu telefona erişebilir.

İşte bakanın açıklaması;
“Vatandaşa yönelik farklı bir şey var. Şu anda TÜBİTAK’ın vatandaşa yönelik akıllı kriptolu telefon çağrısı var. O çağrı devam ediyor. O çağrı sonuçlandığında, vatandaşın da kullanabileceği bir kriptolu telefon olacak”

“TÜBİTAK, akıllı kriptolu telefon üretilmesi ile ilgili çağrı yaptı, destek programı açıkladı. Destek programından yararlanmak isteyen firmalar müracaat ediyor. ‘Bana şu kadarlık bir destek verirseniz, akıllı kriptolu telefonu üretirim diyor.”

Bakan yaptığı açıklamada Tübitak yardımıyla hem akıllı hem kriptolu telefonların da üretileceğine dikkat çekerken en önemli nokta olarak. şuan kullanılan telefonlarında küçük bir işlemden sonra kriptolu hale getirilebileceğini ekledi. Gelişmeleri merakla takip ediyoruz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top