0
Geçtiğimiz yıl en çok konuşulan olaylardan birisi hack olaylarıydı. Amerika ve Çin arasında yaşanan çekişme, bir çok sitenin hacklenmesi, daha sinemaya gelmemiş filmlerin internette yayınlanması gibi olaylar geçtiğimiz sene en çok konuşulan olaylar arasındaydı. Bu olaylar neticesinde en çok konuşulan durum ise 3. dünya savaşının siber ortamda çıktığıydı.

3. dünya savaşının çıktığı konusu takip edilen ünlü haber sitelerinin Twitter hesaplarında yayınlanınca ortalık karıştı. Ama sonradan anlaşıldı ki bu hesaplarda hacklenmiş. Takipçiler tabir yerindeyse trollenmiş.

Hacklenen Twitter hesapları arasında New York Post ve United Press International var. Bu Twitter hesaplarından ilginç bilgiler paylaşıldı. Elbette çok sayıda takipçisi olan hesaplardan paylaşılan bu bilgiler, kısa süre içerisinde bütün internete yayıldı. İnsanlar fena keklendi. United Press International’ın Twitter hesabından Papa’nın “3. Dünya Savaşı başladı.” dediği iddia edildi. Elbette herkes buna inandı.

Daha sonra yapılan açıklamada bu Twitter hesapları hacklendikerini açıklandı. İnternet siteleri güvenliklerini arttırmalı. Yoksa dünyayı karmaşaya sürüklemek için bir kaç hack yapmak yeterli olacak.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top