0
Android tarafından harika haberler gelmeye devam ediyor. Giriş seviyesi akıllı telefonlara özgü bir işletim sistemi hazırlanıyor. Android Lollipop'un başka bir sürümü ucuz telefonlar için yayınlanacak. Bu sürüm düşük donanım özellikli cihazlarda daha aktif kullanım sağlayacak.

Dünya genelinde ve özellikle bazı ülkelerde (Türkiye dahil) düşük donanım özellikli ucuz Android cihazların çok popüler olması, bazı şirketlerin gelişmekte olan ülkeler için özellikle cihaz üretmeleri düşük donanım özellikli cihazlara özgü bir işletim sistemini gerekli kıldı. Bildiğiniz gibi Android'de Hindistanda satılmak üzere ucuz Android One cihazını piyasaya sürmüştü. İşte bu cihazlar için yeni bir işletim sistemi geliyor. Lollipop'un Lite versiyonu olacak bu yeni sürüm Android piyasasına renk getirecek.

Google'ın buradaki amacı, Android 5.0 sürümünden aşağısını piyasadan silmek. Google, Android 5.0'ı temel almak istiyor. Bütün telefonlar için bundan sonra Android Lollipop ve üzeri sürümler kullanılacak. Gelişmeleri bizimle takip edin.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top