0
Geçtiğimiz günlerde Instagram'dan yapılan açıklama biraz ilginç istatistiklere sahipti. Instagram kullanıcı sayısı 300 milyonu geçmişti. Bu Twitter kullanıcı sayısından bile daha fazla. Konuyla ilgili, Twitter yöneticilerinden Ev Williams bir açıklama yaptı. “Kişi sayısı önemli değil, işlev önemli.”

Yönetici yaptığı açıklamada iki farklı şeyi karşılaştırdıklarını ve bunun yanlış olduğunu vurguladı. Genişlik ve derinlik birbirinden ayrılmalı dedi. Nasıl sadece kullanıcı sayısı önemli olabilir şeklinde açıklamalar yapan Williams Twitter'ın dünya çapında çok daha etkili olan bir sistem olduğuna dikkar çekti.

Twitter kurucularından Williams, Twitter'ın çok hızlı bir şekilde gerçek zamanlı bilgiyi dağıttığını söyledi. Ayrıca dünya liderlerinin Twitter üzerinden birbirleriyle iletişim kurduğuna da dikkat çeken Williams kullanıcı sayısı az ama işlevi büyük yorumlarını yaptı.

Williams'ın değindiği bir diğer bilgi ise Twitter'ın Instagramdan daha fazla para kazanması. Büyük olmasına rağmen neden az para kazanıyor yorumlarını yapan kurucu, Microblog sitelerinin Instagrama göre daha etkin işlediğini vurguladı.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top