0
Bildiğiniz gibi yakın zaman önce Sony Pictures'ın sunucuları ele geçirilmiş ve daha yayınlanmamış filmler çalınmış ve internetten indirmeye sunulmuştu. Daha sinemada gösterilmeyen filmin internetten izlenebilir olmasının ne anlama geldiğini tahmin edersiniz. Sony inanılmaz derecede zarar ediyor ve önlem almaya çalışıyor.

Sony zararını azaltmak için sosyal medya sitelerine uyarı gönderiyor. Bu haber ve filmlerle ilgili içerikler paylaşanların hesaplarının engellenmesi gerektiğini yoksa yasal haklarını kullanacaklarını belirtiyor. Bu uyarıyı Reddit çok ciddiye almış ama Twitter'dan ses yok. Sony, Twitter'ı yakında dava edebilir.

Twitter'ın kullanıcı sözleşmesine baktığınız zaman eğer konuyla ilgili direk içerik paylaşımı olursa Twitter kullanıcı hesabını engelleyebiliyor. En azından bu güne kadar o şekilde bir uygulama gerçekleştirildi. Ama içeriği sadece linkle paylaşırsa Twitter için sorun yok. Bu tür içerikler hiç engellenmedi. Sonuçta Twitter üzerinden paylaşılan bir şey yok. Sadece bir link var ve Twitter bu linklere müdahale etmek istemiyor.

Sony, Twitter'ın bu tutumuna olumsuz tepki gösteriyor. Eğer paylaşılan link ya da içeriklerin ilgili hesapları kaldırılmazsa mahkemeye başvuracak.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top