0
Samsung'un son zamanlarda en çok konuşulan telefonu elbette Z1 ama çok konuşulmasının nedeni çok yüksek performansa veya kaliteli bir donanıma veya üstün bir özelliğe sahip olması değil. Onu özel yapan Tizen işletim sistemli ilk telefon olması. Bakalım Samsung Tizenli Z1 cihazıyla piyasada yer edinebilecek mi?

Android'in yaratacılarının ilk önce Samsung'a gittiğini ve Android gibi mobil işletim sistemi projelerinin olduğunu ve destek istediklerini biliyor muydunuz? O zamanlarda ilgili Samsung yöneticisi projenin tutmayacağını belirtim Andy Rubin ve diğerlerini geri çevirmiştir. Bunun üzerine açık kaynak kodlu linux tabanlı bu işletim sistemi Google'a gitmiş ve Google herşeyiyle birlikte bu projeyi satın almıştır.

Samsung bu başarısız öngürünün ezikliğini üzerinden atmak ve yaptığı en büyük hatayı geç de olsa telafi etmek için Tizen işletim sistemini diğer ortaklarıyla beraber uzun süredir geliştiriyor. Telefon çok önceden piyasaya çeşitli operatörlerin desteğiyle çıkacatı ama ilgi görmeyince tanıtımlar gerçekleştirilmedi. Şimdi Tizen'in Z1 ile birlikte görünme zamanı. Bakalım Tizen bekleneni verebilecek mi?


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top