0
Apple'ın iPhone 6larla birlikte sunduğu Apple Pay özelliği yeni telefonların en çok kullanılan özellikleri arasında yer alıyor. Amerika'da iPhone 6'nın en beğenilen özelliklerinden biri olmayı başarmış Apple Pay, kasadan telefonunuzla hızlı bir şekilde ödeme yaparak geçmenizi sağlıyor. Samsung benzer bir sistem üzerinde çalışmalara başladı ve LoopPay'i nfc özellikli telefonlarında kullanmayı planlıyor.

Gelen haberlere göre Apple Pay, Amerika merkezli kredi kartlarının %90'ıyla anlaşma sağlamış. Bu durum ödemeleri cidden kolaylaştırıyor. Gelen bilgilere göre Apple Pay, Banka anlaşmaları giderek artıyor. Samsung kendi telefonlarında da aynı sistemi kullanmak için harakate geçti.

Samsung Apple Pay'in cidden ilgi gördüğünü anladığı zaman hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başladı. Bunun için LoopPay ile anlaşmaya varmaya çalışıyor. LoopPay'in Samsung cihazlara entegre edilmesiyle Samsung kendi ödeme sistemine kavuşacak.

Samsung'un konuyla ilgili ilginç bir tavrı ise Google Wallet'e sergilediği tavır ki Google ile Samsung'un arasının iyice açıldığını gösteriyor. Hali hazırda nfc için kullanılabilecek Google Wallet ödeme sistemi varken başka alternatifler arayan Samsung, Google'a daha fazla muhtaç olmak istemiyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top