0
iOS işletim sisteminde Firefox kullanmak mümkün değildi. Çünkü böyle bir tarayıcı iOS için daha yazılmamıştı. Mozilla Vakfı'nın tarayıcısının olabildiğince özgür olmasını istediği için kendi yöntemleriyle uygulamayı oluşturmak istiyordu. Apple herzamanki tutucu tavryla buna izin vermiyordu. Kendi işaret ettiği webkitle uygulamanın yazılmasını şart koşuyordu. Bu Mozilla'nın işine gelmediği için bugüne kadar herhangi bir ios uygulaması ortaya çıkmadı. Ta ki iOS 8'e kadar.

Bildiğiniz gibi iOS 8 bir çok yönden hem kullanıcıları hem de geliştiricileri özgür bırakmaya başladı. İlk ve önemli bir adım olarak görebiliriz. Mozilla'nın istekleri iOS 8 ile bir nevi yerine getirildi.

Yapılan açıklamada ekibin iOS için Firefox'un geliştirilmeye başlandığı söylendi. Firefox kullanıcıları iPhone cihazlarında da bundan sonra kendi tarayıcılarını kullanabilecekler. Özellikle tarayıcı eşitleme özelliğinden dolayı sıkıntı yaşayan Firefox kullanıcıları bilgisayarlarında kullandıkları Firefox ile geliştirilecek olan iOS uygulamasını eşitleyebilecekler. Bu sayede hızlı bir deneyim yaşayacaklar. Yapılan açıklamada çalışmaların başladığı söyleniyor ama ne zaman biteceği, uygulamanın ne zaman deneneceği hakkında bilgi verilmiyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top