0
Kasım ayı istatistiklerini inceleyen Socialbakers, Facebook'a yüklenen video sayısının Youtube yüklenen video sayısını geçtiğini duyurdu. Bu önemli çünkü Facebook bir video gösterme servisi değil. Yüklediğiniz videolar sadece izin verdikleriniz arasında gösteriliyor. Bu durum insanların Facebook'a video yüklemelerine engel oluyor. Youtube ise tamamen özgür bir açıya sahip. Bu nedenle Facebook'un Youtube'u geçmesi inanılmaz bir haber.

Facebook video sayısı bakımından Youtube'u geçmiş olabilir ama asıl bakılması gereken videoların uzunluğudur. Çünkü son zamanlarda Vine videolarının Facebook'a da yüklenmesi moda oldu. Bununla birlikte Facebook uygulamasının da video çekerek upload etme özelliği bulunuyor. Bu işlem çok kolay olduğundan insanlar kullanıyor. Facebook'a video upload etmeyi kolaylaştıran bu yöntemler Youtube'u önlem almaya itecek mi?

Facebook hiç bir zaman dünyanın geneliyle paylaşım yapılanacak bir yer olmadı. Son zamanlarda gizlilik ayarlarına da önem verildiği görüldü. Bu nedenle çoğu yaptığı paylaşımların çevresinde kalmasına izin veriyor. Bakalım Facebook bu istatistiği göz önüne alıp site üzerinde herhangi bir değişiklik yapacak mı?

Facebook'a yüklenen videolarda artış var

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top