0
Sony'nin son zamanlarda çıkardığı iki önemli modeli Xperia Z2 ve Xperia Z3 karşılaştırmasını yapıyoruz. Sony yakın zaman sonra Xperia Z4 modelini tanıtacak. Yüksek fiyatlı yüksek performans ve kaliteli cihaz almayı düşünenler Z4'ü bekleyebilirler. Ama fiyatının biraz uçuk olacağından emin olabilirsiniz. Özellikle Apple'ın fiyat politikasından sonra diğerleri de insanların yüksek fiyat yüksek kalite psikolojisine baskı yaptıklarını görüyoruz.

Aslında bu karşılaştırma Xperia Z3'ün Xperia Z2'ye üstünlüğünden bahsedeceğiz. Hemen başlayalım; Xperia Z2'nin bir üst modele üstünlüğü sadece pil performansı olarak var. ama şundan bahsetmek gerekir ki daha yüksek donanım özelliği her zaman pili daha hızlı tüketir. Peki Z3'ün alt modele üstünlüğü nedir?

İki katı daha fazla hafızaya sahip olabilirsiniz. Daha geniş, iki katı hafıza arttırma avantajına sahiptir. Daha küçük boyutlara sahiptir. Z3'ün işlemcisi Z2'ye göre %10 civarında daha hızlıdır. Yüksek donanım gerektiren uygulamalarda işinize yarayacak bir özellik.

Xperia Z3 ile birlikte görünüm de değişiyor. Zira Z3 bir önceki modele göre 9mm daha ince. Bu önemli bir incelik. İki telefonun da yazılımsal olarak pek bir farkı olduğu söylenemez. Ama Sony'nin bu telefonlarda kullandığı bütün yazılımlar inanılmaz özelliklere sahip. Kesinlikle denemek isteyebilirsiniz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top