0
Telefon satın alırken mutlaka araştırmanoz gereken husulardan birisi yazılımsal güvenliği olmalı. Samsung'ta keşfedilen bu açık telefonun uzaktan başka biri tarafından kontrol edilmesini sağlıyor. Bu açık uzaktan telefonu bulmanıza izin veren “find my mobile” özelliğinden kaynaklanıyor. Bu açıkla hackerlar telefonunuzu uzaktan kontrole debilir, kilitleyebilir, verilerinizi silebilir, telefonunuzun nerede olduğunu bulabilir.

Aslında bu özellik tam olarak bizim için düzenlenmiş. Telefonunuz kaybolduğunda bu özellikleri kullanarak uzaktan erişim sağlamanızı ve kontrol etmenizi öngörüyor. Ama açık bu özelliğe başkalarının da erişebilmesini sağlıyor. Samsung, bu özelliği kimin kullanmak istediğiniz detaylı bir şekilde sorgulamadığı için başka biri sizin telefonunuz üzerinde bu özellikleri kullanabiliyor.

Samsung konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Yakın zaman içinde yayınlanacak bir güncelleme ile bu özelliğe erişimin zorlaştırılacağı ve telefon sahibinden başka kimsenin bu özelliğe erişemeyeceği söyleniyor. O zamana kadar telefonlarınızı kendiniz korumanız gerekiyor. Gerekmediği zamanlarda gps i kapatın, internetle olan bağlantınızı kesin.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top