0
Facebook'un yakın zaman önce engellediği gizli bağlantılara artık izin veriyor. Yakın zaman önce tor gibi servislerden Facebook'a bağlanmak mümkün değildi. Çünkü Tor kişinin kimliğini gizleyen bir servis olarak kullanılıyor. Başarılı bir açık kaynak kodlu proje olan Tor kimlik bilgileriniz gerekmeden ve nereden bağlandığınız belli olmadan internette dolaşabileceğiniz bir sistem.

Facebook geçmiş zamanda böyle bağlantıları engelliyordu. Bunun sebebi insanların rahatsız edilmemesini istemesiydi. Kimlik bilgileriniz belli olmadığı zaman istediğiniz kişiye istediğiniz şeyi söyleme hakkının olduğunu düşünen insanların bu tür açık kaynak kodlu projeleri kullanarak insanların rahatsız edileceğini düşünen Facebook, bu tür araçlara izin vermiyordu. Alınan bir kararla tor'un Facebook'a bağlanmasına izin verildi.

Son zamanlarda insanların kimliklerini gizleyerek Facebook'a bağlanmasına izin veren Facebook, bunun üzerinde çalışıyor. Son projesi Rooms'un çalıntı olduğu söylense de çalışmalar devam ediyor. Tor gelişmesinin ise İran gibi ülkelerde yasaklanan Facebook'a insanların bağlanması için gerçekleştirildiği söyleniyor. Artık insanlar, ülkelerinde yasak olsa bile Facebook'a bağlanabilecekler.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top