0
Microsoft'un en önemli planlarından birisi, bütün platformları tek bir işletim sisteminde birleştirmek, bilgisayardan televizyona, oradan telefona her yerde Windows işletim sistemi adında aynı işletim sistemini kullanmak isteyen Microsoft bununla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmsada da bazı cevaplar bize yol gösteriyor.

Lumia'nın Twitter hesabından bir soruya verilen cevapta gelecekte bütün Windows Phone 8 telefonların Windows 10 işletim sistemine güncelleneceği haberi verildi. Bu haber Nokia kullanıcılarını oldukça sevindirdi.

Bu açıklamanın ve gelecekte yapılacak olanların iki amacı bulunuyor. En önemli amacı, bütün cihazlarda aynı işletim sistemini kullanarak hem kullanıcılara daha basit ve hızlı çözümler sunmak isteniyor hem de geliştiriciler hızlandırılmaya çalışılıyor. Diğer amaç ise Windows 8'i tarihten silmek. Bütün Windows Phone 8 cihazların güncelleme geldikten bir kaç ay içerisinde tarihten silindiğini düşünün. Microsoft'un kara lekesi haline gelen Windows 8 kusurundan hemen kurtulunmalı.

Windows 8'den sadece telefonlar için vazgeçilmiyor. Uzun zamandır yapılan haberlere sızan bilgilere göre masaüstü sürümler için de Windows 8 tarihten silinecek çünkü haberlere göre Microsoft Windows 8 ve Windows 8.1 sahiplerine Windows 10'u ücretsiz verecek. İşletim sisteminin kalitesini yayınlanan videolarda zaten gördük, birçoğumuz da yakından denedik. Hiç kimsenin tereddüt etmeden güncellemeyi ücretsiz yapacağından eminiz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top