0
Avrupa Birliği Google'a baskı planlıyor. Bazı şirketlerin ve özellikle Microsoft'un çalışmaları neticesinde Google'ı soruşturmaya başladı. Soruşturmanın nedeni Google'ın orantısız güç kullanması. Uzun zamandır Google'ın arama motoru piyasasında lider olduğunu hatta ezici bir üstünlüğe sahip olduğunu biliyoruz. Bunun için son zamanlar Google'a yapılan baskılar neticesinde diğer arama motorularından sonuçların da Google arama motorunda çıkması konusu tartışılıyordu. O konu şimdiler de biraz karışık.

Diğer arama motorlarına Google'ın verdiği taviz yeterli gelmemiş olacak ki rekabet konusunda kendisine baskı yapılıyor. Avrupa Parlamentosu Google'ın daha çok taviz vererek rekabete katkı sağlamasını istiyor. Bunun için Google'ı nasıl sıkıştırırız, kanunen nasıl olaya yön veririz diye düşünüyorlar.

Google'da yapılan açıklamalara göre Google anlaşma yapmaya hazır. Zaten arama motoru denince akla Google geldiği için Google'ın pek sıkıntısı yok. Diğer arama sonuçlarını zaten destek için kendi arama motorunda görünmesini sağlıyor. Ama daha ne yapabilir bizde bilmiyoruz. Zaten AP 'de bunu bulmak için çabalıyor. Bakalım arama motoru piyasası, Bing, Yahoo bu durumdan nazıl etkilenecek.

Avrupa'dan Google'a darbe planları

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top