0
Bilgisayarlarınız için hiç güvenli modu kullandınız mı bilmiyoruz ama telefonunuz için bazen gerekli olabilir. Bu yazıda güvenli modun gerekli olduğu durumlara örnek verip güvenli modda telefonlarınızı nasıl çalıştıracaksınız basit bir şekilde anlatmaya çalışacağız.

Telefonları güvenli modda çalıştırmamızın nedeni bilgisayarla aynı. Telefona bir uygulama yükledik ama kaldıramıyoruz. Uygulama, başka uygulama yüklememize engel oluyor. Bize sürekli sorun çıkartıyor. Telefonu güvenli moda alarak bu uygulamadan kurtulmak mümkün. Güvenli modda telefonlar bazı özelliklerinden mahrum kalırlar ve kullanıcının üstünlüğü kabul edilir. Bu sayede her türlü denetimi sağlayabiliriz.

Android 4.1 ve önceki sürümlerde güvenli mod şu şekilde çalıştırılır; ilk önce cihazı kapatın. Açmak için güç düğmesine basılı tutun. Logo geldiği zaman ses açma ve ses kapatma tuşuna basın. Bu işlem telefonunuzu açacak ama güvenli modda. Android 4.2 sürümünde güvenli mod daha kolay başlatılabiliyor. Telefonu kapatmak üzere güç düğmesine basılı tutun. Ekrana çıkan kapat, yeniden başlat gibi seçenekler kısmında kapat butonuna uzun süre basın. Karşınıza bir uyarı çıkacak. Telefon güvenli modda başlatılsın mı uyarına evet diyerek telefonu güvenli modda başlatabilirsiniz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top