0
Android cihazlarda telefon üzerinden internetinizi başka telefonlarla paylaşmak artık kolay. Elbette bu özelliği kullanmak için telefonun taşınabilir hotspot özelliğinin olması gerekiyor. Yani telefonu modem olarak kullanabileceğiniz ekstra biz özelliğe ihtiyaç var. bu özellik hemen hemen bütün telefonlarla birlikte geliyor; ama sizinkinde yoksa da şaşırmayın.

Telefonu modem olarak kullanmak çok basit. Sizin internet paketiniz var ve bir arkadaşınızın da ondan faydalanmasını istiyorsunuz. Telefonu modeme çevirip internetinizi paylaşabilirsiniz. Tıpkı modemlerde olduğu gibi bir isme, bir güvenlik seviyesine ve bir şifreye sahip olacak.

  1. Telefonunuzda kablosuz ağlar, wifi kısmına girin.
  2. Burada diğer kısmını tıklayın.
  3. Taşınabilir hotspot satırına tıklayın.
  4. Karşınıza gelen sayfada taşınabilir kablosuz ortak erişim kısmına tıklayarak seçeneği etkinleştirin.
  5. Daha sonra kablosuz hotspot kurulumunu gerçekleştir kısmından son ayarlar için geçiş yapın.
  6. Bu kısımda açılan sayfada Ağ SSID kısmına bir isim girin. Telefonunuzun taşınabilir modem ismi olacak. Güvenlik kısmına dilediğinizi seçin. Güvenlik koymazsanız şifre sormayacaktır. WPA PSK yapıp şifre belirleyerek ağa şifreyle erişilmesini sağlayabilirsiniz.
Bu işlemleri bitirin ve artık telefonunuza kablosuz bağlanabilirler. İnternetinizden faydalanmaya başlayabilirler. Telefonunuzun pil sorunları olabilir. Şarjınız inanılmaz şekilde hızla azalabilir. Bunları göze alın.

Telefonda hotspot noktası oluşturmak

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top