0
Samsung kendi adına büyük bir adım attı. 5G hız rekorunu kırmayı başaran şirket, testlere büyük katkı sağladı. Ülkemizde daha 4G faliyete geçmemşken başka devletlerde 5G çalışmaları başladı bile. Gelişime destek veren şirketlerden birisi de Samsung. Yapılan testlerde 7.5Gbps hıza ulaşan Samsung, 5G hız rekorunu kırdı.

Testin en ilginç ve zorlayıcı noktası haraket halinde yapılandı. Haraket halinde yapılan testte Samsung, 100km/s hızla giden bir aracın içinden 5G denedi. Alınan hız 1.2Gbps olarak kaydedildi. Test 4.35 km yarış pistinde gerçekleştirildi. Bu zorlayıcı testten olumlu sonuç alındı.

Samsung'un 5G sektörüne katkıları büyük olacak gibi görünüyor. Piyasayı iyi değerlendirmek ve maksimum kalitede hizmet vermek için bazı kilit noktaları belirleyen Samsung hizmet standartlarını yükseltmeyi hedefliyor. Bu kilit noktalar; "Maksimum veri hızı", "Spektral verimlilik", "Mobilite hızı", "Hücre sınırında veri iletim hızı", "Eşzamanlı bağlantıların sayısı", İletişim gecikmeleri" ve "Maliyet" olarak belirlenmiş.

5G hizmeti dünya çapında bilinmeyen bir süre zarfında hizmete girecek. 5G özelliğini taşıyan telefonlar üreticilecek. Bakalım nasıl bir hızla ve kalite ile karşılşacağız.

Samsung'tan 5G hız rekoru

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top