0
Google'ın özgürlük diyerek çıktığı yola elbette çeşitli sebeplerden engel koyuluyor. Google, bu engelleri görmezden gelemiyor. Korsan içeriğin dünya çapında ne kadar çok ilgi gördüğünü biliyoruz. Ülkeler, konuyla ilgili Googla'a baskı yapıyor. Arama sonuçlarından korsan içeriklerin kaldırılması ya da geriye atılması yönünde baskılar söz konusu. Elbette Google bu baskılara bulduğu çözümlerle göğüz gerecek.

Google arama motoruna yeni gelecek güncelleme ile korsan içerik barındıran siteler, arama sonuçlarında geri düşecek. Özellikle bu sitelere kötü muamele yapılacağı, bunun yanında film, müzik bv içeriği yasal yollarla sunan internet sitelerine de ilgili aramalarda öncelik verileceği söyleniyor. Bu durum, korsan sitelerin oldukça gerilerde yer almasına neden olacak.

Arama motoru pazaraının %90'ını elinde bulunduran Google, internet siteleri için çok önemli bir trafik kaynağı durumunda. Ülkemizde de film ve müzik içeriklerini yasadışı şekilde insanlara ulaştıran bir çok site bulunuyor. Birkaç hafta içinde gelecek güncelleme ile bu siteleri arama motorlarında bulmak zorlaşabilir.

Google, korsana savaş açtı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top