0
Facebook'un çok uzun zamandır kullandığı bir özellik olan anket sonunda Google Plus'a da geldi. Google'ın aldığı bir anket şirketinden sosyal sitesine entegre edilen özellik Google Plus'ı canlandıracak gibi görünüyor. Zira yeterince kullanıcısı ve çok iyi özellikleri olan Google Plus anketleri de inanılmaz görsellikte ve işlevsellikte olmuş.

Şu an için herkes bu özelliği kullanamıyor ama hesabına girip “anket” linkini görenler şimdi soru sormaya başlayabilirler. Anketler sayfanızı da canlı tutacak ve takipçilerinizi sayfaya bağlı hale getirecek. Google Play Anketlerinin görsellerle desteklenmesi de kendisi için artı bir özellik olmuş.

  1. Google Plus sayfanıza giriş yapın ve paylaşım yapacağınız kısmın altındaki “anket” linkine tıklayın.
  2. Açılan sayfada en üste sormak istediğiniz soruyu yazıyorsunuz.
  3. Hemen altına sorunuzla ilgili bir görsel ekleyebiliyorsunuz. İsteğe bağlı bu seçenek anketleri gerçekten renklendirecek gibi görünüyor.
  4. Hemen altta ise insanların seçeceği cevapları yazıyorsunuz. Gerektiği kadar seçim ekleyebilirsiniz.
  5. Son olarak anketi kimin göreceğini belirliyorsunuz.isterseniz bir çevreniz, isterseniz herkese açık isterseniz daha özel bir grup veya kişiler anketinizi görebilir. Bunu belirlemek çok kolay.
Google Plus Anketlerin en güzel yanı ciddi manada görsellikle desteklenmiş olması. Hem resim ekleyebilmeniz, hem de seçeneklerin seçim aşamasındaki görsellik, insanların gözüne hoş gelen bu durum, bizce Facebook'un yaptığından daha güzel olmuş.

Google +'da nasıl anket oluşturulur?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top