0
Ucuz telefonları satın alırken iki kere düşünmekte fayda var. Çünkü cebimize kazandırırken sağlığımızdan götürmekteler. Bu yazıda ucuz telefonların zararlı yönlerinden bahsedeceğiz. Özellikle sağlıkla ilgili sorunlardan bahsedeceğiz.

Bir çok şirket ucuz telefon üretiyor. Şirketlerin ürettikleri ve yasal olarak sattıkları uluslar arası standartlara ve sağlık koşullarına uygun olabilir ama yine de dikkat etmek lazım. Onun dışında bire bir çakma olan telefonlar için hiçbir sağlık tedbiri alınmadığını söylemek lazım. Şöyle ki bizleri kansere kadar görüebilecek olan SAR denilen şey çakma telefonlarda dikkat edilmeyen bir unsur.

Bilindik şirketlerin ürettikleri telefonların SAR değerleri oldukça düşüktür. Bir çok insan satın alma yaparken bunu dikkate alır. Çünkü ciddi derecede sağlığınızı tehdit eden bir unsurdur. Çakma telefonlar zaten herhangi bir kayıt tutulmadan üretildiği ve herhangi bir resmi niteliği olmadığı için sar değerine yani telefonun maliyetini yükselten SAR değeri düşürme uğraşına pek girilmez.

SAR değerinin yüksek olması, kalite bakımından düşük seviyede parça kullanılmasından kaynaklanıyor. Bu telefonun maliyetini düşürüyor ama sağlığımızı da çok olumsuz etkiliyor. Çakma telefon alırsanız sizi olumsuz etkileyecektir. Sürekli cebinizde taşıdığınız telefon belki çocuk yapmanıza bile enge olabilecek kadar tehlikelidir. Çakma telefon almayın aldırmayın.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top