0
Bilgisayarınızda her oyunu oynayamayabilirsiniz. Her yeni oyun grafik kalitesi olarak eskisine göre daha iyi olduğundan bilgisayarların donanımları da yenilenmek istiyor. Peki bir oyun beğendiniz. Donanımınızın oyunu kaldırıp kaldırmayacağını nasıl öğrenebilirsiniz? Oyunun sistem gereksinimlerini bilmek yeterli değil. Sizlere daha etkili çözüm sunan basit bir uygulamadan bahsedeceğiz. İnternet üzerinden uzun zamandır hizmet veren, “Can u run it” sistemi, bilgisayarın donanımlarını kontrol ediyor ve belirlediğiniz oyunun sistem gereksinimleriyle detaylı bir karşılaştırma yapıyor.

Can you run it? Aracının asıl amacı, size basit bir şekilde sisteminizin belirlediğiniz oyunu oynayıp oynayamayacağını belirlemek. Bunu kendiniz elle de yapabilirsiniz ama hem uzun hem de zahmetli bir iş haline dönüşür.

Araç şu şekilde çalışıyor. http://www.systemrequirementslab.com/cyri bu siteye girerek karşılaştırmak istediğiniz oyunu seçiyorsunuz.Daha sonra can you run it butonuna tıklayarak karşılaştırma yapmasını istediğiniz seçeneği seçiyorsunuz.

En kolay yolu ilk seçecek. Bilgisayarınızda java yüklü olması gerekiyor. İkinci seçenek ise sistemin bir aracı. Bu aracı indiriyorsunuz ve araç donanımlarınızı belirliyor. Daha sonra oyunun sistem gereksinimleriyle karşılaştırarak size istatistiksel bilgi veriyor.

Bilgisayarım hangi oyunları kaldırabilir?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top