0
Akıllı telefon kullanıcılarının özellikle iPhone sahiplerinin en çok şikayet ettiği hususlardan birisi de pil sorunu. Hiçbir zaman iPhone'un pil sorunu halledilemedi. Aslında teknik bir sorun yok ama pil asla yeterli gelmiyor. Sanırız maliyetlerden ve fiziksel yapıdan olsa gerek Apple daha güçlü bir pil kullanmıyor. İphoneların pilinin değişmediğini de biliyorsunuz. Piliniz cidden can sıkıcı hale geldiği zaman ücret karşılığında serviste değiştirebiliyorsunuz. Peki iPhone cihazlarda pilinizi daha uzun süre kullanmaya yarayacak bir uygulama tanımak ister misiniz?

Normal: Battery Analytics isimli uygulama pil ömrünüzü uzatacak. Uygulamanın çalışma prensibi hangi uygulamaların çok fazla enerji tükettiğini belirleyip size bildirmek. Normal: Battery Analytics ayrıca diğer kullanıcılarının batarya istatistiklerini de depoluyor ve o istatistikleri sizin kullanımınızla eşleştiriyor.

Normal: Battery Analytics uygulaması başkalarının telefonlarında hangi uygulamaları kullandığını ve bu uygulamaların ne kadar enerji tükettiğini belirliyor. Siz de benzer uygulama kullanıyorsanız uygulamaları ve diğer istatistikleri birbirleriyle eşleştiriyor. Sonuç olarak size hangi uygulamayı kullanmanız gerektiğini hangi uygulamayı kullanmamanız gerektiğini söylüyor.

Normal: Battery Analytics uygulaması AppStore'da ücretli ama ucuz. Buradan edinebilirsiniz.

Apple iPhone pil sorununa çözüm

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top