0
Çok sevdiğiniz bir Android oyununun yanında ücretsiz yazması, fiyat ve satın al kısmının yerine direk “indir” yazması hepsimizi sevindiriyor ama bu oyunlar bir şekilde para kazanmalı. Yapımcılar bu nedenle ücretsiz olarak sundukları oyun ve uygulamaların içinde bazı özellikleri para ile kullanıma sunuyorlar. Bu Google Play Store'da “uygulama içi satın alma” şeklinde tabri ediliyor. Google bu durumda önemli bir değişikliğe gidiyor. Bundan sonra bu tür uygulama ve oyunlar, uygulama içi satın almaların kullanıcıya ne kadar mal olabileceğini de belirtecek.

FIFA 15 Ultimate Team oyununa bakalım. Bu oyun telefona ücretsiz yüklenebiliyor. Ama oyunun bütün özelliklerine erişmek mümkün değil. İllaki para ödeyerek bazı kilitleri açmanız gerekiyor. Peki bu işlem size kaça mal olacak? Şu anda bunu satın almadan bilemiyorsunuz. Ama 30 Eylül'den itabaren bu uygulamanın size kaça mal olacağını görebileceksiniz. İndirip indirmeyeceğinize en baştan karar verebileceksiniz.

Google bu uygulama da kararlı ve geliştiricilere uyarılar yapıldı. Ay sonunda kadar uygulamalara bir de fiyat aralığı eklenecek. Kullanıcının uygulamayı kullanmak için ödeyebileceği en düşük tutar ile en yüksek tutar uygulama sayfasında yer alacak. Bu gelişme Android'in ücretsiz uygulamalarının kaderini kökünden değiştirecek ve belki de insanlar farklı alternatiflere yönelecek; ama kesinlikle bilinçli alışveriş yapılacağından emin olabilirsiniz.
PES 2015 Avrupa demosu ertelendi

Ücretsiz Android uygulamalarında önemli değişiklik

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top