0
Laptopların pil ömrü oldukça kısa, elbette bu donanım özelliklerine ve boyutlarıan göre de değişmekte. Genel olarak az olan bu pil ömrünü bir kaç basit ayar ile biraz arttırmak mümkün. Bu basit ayarları ve fikirleri uyguladığınız zaman pilinizin daha uzun süre dayandığını farkedeceksiniz.

1 – Güç seçenekleri: Bilgisayarınızın güç seçeneklerini, güç planlarını kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken denetim masasundan güç seçenekleri kısmına geçmeniz.
  • Burada laptopu tasarruf moduna alın. Hatta planı değiştirin.
  • Ekran karartmayı en az dakikaya alın. Bu ayar kullanmadığınızda bilgisayarınızın ekranını karartır.
  • Ekranı tamamen kapatma seçeneğini de düşürün. Bu ayar ekranı tamamen kapatır.
  • Uyku modu, bu ayar bilgisayarı kullanmadığınız zaman cihazı uykuya alır. Kısa tutulması iyidir.
  • Ekran parlaklığını düşürün. Özellikle karanlık ortamlarda ekran parlaklığını düşürmek işinize yarayacaktır.
2 – Bağlantı ayarları: kullanmadığınız zaman bağlantılarınızı kapatın. Özellikle bluetooth özellikli cihazlarda pek sık kullanılmamasına rağmen bluetooth sürekli açıktır. Kapatın.

Kullanmıyorsanız wifi bağlantısını kesebilirsiniz. Diyelim ki bilgisayarınız ripleme ya da bir arşivleme işlemi yapıyor. Bu işlemlerde internete ihtiyacınız yok. Ekranla birlikte wifi kapatın ve tasarruf edin.

3 – Harici bağlantılar: Dışarıdan bilgisayarınıza bağlı usb gibi cihazları da eğer kullanmıyorsanız kaldırın. USB okumak bile güç tüketimi demektir. Kullanmadığınız zaman laptopunuza dışardan herhani bir cihaz bağlı olmasın.

4 – Bilgisayarınızı güncel tutun: Bilgisayarın stabil çalışması için sürekli güncel olması önemli. Bu size önemli seviyede enerji tasarrufu sağlayacaktır. Donanım sürücüleri ve Windows'un kendisinin güncel olması önemli...

Bu tavsiyeler ile pil performansınızı arttırmanız söz konusudur.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top