0
En yeni iki model, Apple'ın iPhone 6 Plus'ı ile Samsung'un Note 4'ünü karşılaştırıyoruz. Bu karşılaştırmada donanım özelliklerine yer vereceğiz. Yeni cihaz almak isteyenler eğer iPhone 6 Plus ya da Galaxy Note 4 düşünüyorsanız bu karşılaştırmadan faydalanabilirsiniz. Son zamanlarda en çok kıyaslanan ikiliyi detaylı olarak bizde kıyasladık.

Neden iPhone 6 Plus almalısınız?

Bu kısımda iPhone 6 Plus'ı tercih etmenizi sağlayacak özellikler bulunuyor.
  1. Daha ince, daha dar bir tasarım. Buna rağmen daha uzun. Yine de %15 civarında daha az yer kaplıyor. Apple iPhone 6 Plus fiziksel özellikleri şu şekilde; 158.1 x 77.8 x 7.1 mm... Ayrıca iPhone 6 Plus %15 daha ince bir tasarıma sahip.
  2. Biraz hafif. 172Gr iPhone 6 Plus'ın yanında Note 42ün 4gr fazlası var.
  3. Depolama alanı çeşitleri bakımından iPhone 6 Plus daha avantajlı. Dünyanın normal ama en pahalı akıllı telefonu olan 128Gb iPhone 6 Plus'ın depolama alanı Note 4'e fark atıyor. Ama SD kart yuvası yok.
  4. Daha hızlı mobil veri aktarım hızı. İki cihazda LTE ama iPhone 6 Plus 300Mbps'ye kadar desteklerken Note 4 bunun yarısnı destekliyor. (Ülkemizde 4G şuan için yok. Ülkemizde hiç bir zaman 300Mbps hızı göremeyeceksiniz.)
  5. Fiyatı nedir? Madem yukarıda 128Gb depolama alanıyla Note 4'e üstünlük sağlayan İphone 6 Plus oldu, o halde burda da onun fiyatını verelim. İphone 6 Plus 128Gb ülkemizdeki satış fiyatı tam olarak 3249 TL CİK... Hey maaşallah.

Neden Galaxy Note 4 almalısınız?

  1. Galaxy Note 4 hafıza kartı desteğine sahip. 64Gb'a kadar arttırılabilir hafızası var. Ama yine 128Gb iphone 6 Plus özelliklerine erişemiyor.
  2. Note 4'ün rami 3Gb iken iPhone 6 Plus'ın ki 2 Gb...
  3. Note 4'te bluetooth v4.1 kullanılırken iPhone 6 Plus'ta v4.0 kullanılmış. Buradaki fark daha hızlı olması ve daha az enerji tüketmesi.
  4. Android işletim sisteminin son sürümüne sahip. Google Play Store > AppStore... Bu her zaman böyle olmuştur. Daha fazla uygulamaya sahip.
  5. Kamera 2 kat daha yüksek çözünürlüğe sahip. 16MP kameraya karşılık iPhone 6 Plus'ta 8MP kamera var ama bu tam bir kıyas değil. Benim görüşüm ikiside aynı kalitede fotoğraf çekiyordur. Lensler önemli.
  6. Ekran özellikleri daha iyi. İşte en önemli fark. Note 4'ün 2K ekranına karşılık iPhone 6 Plus sadece full hd ekrana sahip. Buda Note 4'ün %78 oranında daha kaliteli görüntü sağladığı anlamına geliyor ki bu inanılmaz bir fark. Note 4'te 5.7 inç ekran varken iPhone 6 Plus'ta 5.5 inç var. diğer büyük farkta bu. Ayrıca Note 4 super amoled ekrana sahip. iPhone 6 Plus'ın ips lcd ekranından daha parlak ve daha kaliteli görüntü verir.
  7. Video kaydı konusunda da Note 4 çok önde. 4K video kaydı yapabilen Note 4'e karşılık iPhone 6 Plus sadece full hd kayıt yapabiliyor. Bu 4 kat daha yüksek görüntü kalitesi anlamına geliyor.
  8. Görüntü kalitesi demişken Note 4'ün piksel yoğunluğu, iPhone 6 Plus'a göre %30 oranında daha fazla. 515 PPI > 401 PPI
  9. Galaxy Note 4'ün fiyatıyla ilgili henüz bir açıklama yok ama diğer cihazlarına göre hiçte ucuz olmayacağı söyleniyor. Bunun yanında kimse fiyat konusunda Apple'ı geçemez. Araba fiyatında telefon üreten şirketin en önemli hatalarından birisi de Çinli üreticilerin rekor kırdığı günümüzde pahalı olmanın prestij sağladığını zannetmeleri.
Bu yazıda Galaxy Note 4 ile iPhone 6 Plus'ın birbirlerine karşı üstün yönlerini yazdık. iPhone 6 Plus'ın 128Gb lık versiyonunu değerlendirdik. Sizin konu hakkında fikirleriniz varsa, yorumlar sizi bekliyor.

iPhone 6 Plus – Galaxy Note 4 karşılaştırması

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top