0
Activison'dan yapılan açıklamaya göre Destiny, dünya çapında ön siparişler toplamı ve çıkışıyla birlikte satılan kopyaşarın değeri 500 milyon $'ı geçti. Bir çok kişi bunun yapılan reklamlar sonucunda gerçekleştiğini düşünmeye başladı. Çünkü oyunun değerlendirme puanlarına baktığımız zaman Bungie'nin diğer oyunlarından çok geride kaldığını görüyoruz.

Yapımcılara göre yakın zamanın milyon dolarlık oyunu olacak Destiny oyunculara ve oteritelere göre bekleneni veremedi. İşte Destiny'nin ilk inceleme puanları;
  • Gamespot: 6/10
  • Polygon: 6/10
  • Giant Bomb: 3/5
  • Metacritic: 75/100
  • User Metacritic: 6.4/10
500 milyon $ satışla piyasaya giren ve rekor kıran bir oyun için puanlar oldukça üzücü. Zira şirketin diğer oyunlarına baktığınız zaman hepsi tavan yapmış. Oteritelerden tutun kullanıcı yorumlarına kadar hepsi gayet iyi puan almış. Peki Destiny neden incelemelerde kötü bir başlangıç yaptı?

Özellikle reklamlarla şişirilen oyun satış rekorları kırmayı başardı ama insanların beklentilerini yükselttiğiniz zaman asla başarılı olamıyorsunuz. Bunun tarihte bir çok örneği mevcut. Swtor, Eso vb... en yakın örnekler. Destiny için harcanan para da oldukça yüksek ve reklamlarla insanların beklentileri şişirilmiş. Bu durum şirketin harcadıklarını geri kazandırsa da oyunun geleceği ne olacak?
Batman Arkham Knight ne zaman çıkıyor?

destiny

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top