0
Geçen sene herkesi şok eden ekonomik kararlar alınmış ve bu senenin başından itibaren kredi kartı kullanımıyla ilgili çeştili sınırlamalar getirilmişti. İnsanları en çok kızdıran durum ise elektronik aletlere taksit imkanının kısıtlanması / kaldırılması olmuştu. Özellikle cep telefonu sektörünü derinden yaralayan bu ekonomik kararlar hala uygulanıyor.

Cep telefonlarına taksit ülkemizde yapılamıyor. Cep telefonunu ya peşin alacaksınız ya da farklı yöntemler kullanacaksınız. Herşeyin bir çözümü var diyen ülkemiz telekominikasyon ilgilileri 24 ay taksitle bile telefon satıyor. Ama direk kredi kartıyla böyle bir imkan yok.

Hükümetten gelen açıklamalara baktığımızda cep telefonuna taksit durumuyla ilgili yasağın hafifletilmesi söz konusu olabilir. Kişinin gelirine göre cep telefonu alması ve ona göre taksit yaptırması mümkün olabilir. Bu seçenek daha kullanıma hazır değil ama görüşüldüğünü sizlere bildirelim.

Nasıl çalışır şimdilik tahmin etmek güç. Çünkü internet siteleri kişinin gelir durumunu nasıl kontrol edecek. Biri kredi kartıyla cep telefonu almaya çalıştığında ondan maaş bordrosu mu istenecek? Bunların hepsini göreceüğiz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top