0
Windows Phone ve iOS daha stabil olsalarda Android'in sunduğu avantajları hiç bir zaman sunamadılar. Açıkça görülüyor ki Android dünyanın bir numaralı mobil işletim sistemi. Kullanım oranlarına bakılırsa fazla konuşmaya gerek yok. Peki neden Android dünyanın 1 numaralı işletim sistemi oldu?

Aynı anda birden çok işi yapabilirsiniz: Android'in çoklu pencereye destek vermesi, cihazınızın gücüne de bağlı olarak cihazın ekranını böler ve aynı anda birden fazla işi yapmanıza imkan tanır.
Anasayfa mantığı ve widgetler: Android'in Windows Phone ve iOS gibi rakiplerinde olmayan bu en önemli özelliği uygulama içinden ve uygulama çekmecesinden ayrı olarak bir ana sayfa mantığına sahip. Buraya istediğiniz şeyin kısa yolunu koyarak hızlı erişime sahip olabiliyorsunuz. Ya da daha da hızlandırarak widgetlerle herşeyi ana sayfanıza alabiliyorsunuz.
En önemli avantaj Google Play Store: Dünyanın en büyük mobil uygulama mağazası olan Google Play Store, içerisinde aynı tür uygulamaların bile onlarca alternatifini barındırıyor. Ücretli ve ücretsiz uygulama seçenekleri sayesinde herkesin saygısını kazanmış. Çok daha uzun süredir hizmet veren AppStore'un Play Store'a yaklaşması bile söz konusu değil.
Paylaşım imkanı ve özgürlük: Android işletim sisteminin temeli özgürlüğe dayanıyor. Apple'ın maalesef bu konudan haberi yok. Android işletim sisteminde herhangi birşeyi paylaşmak istediğinizde size cihazınızda yüklü olan bütün uygulamaları gösterebiliyor. Örneğin Messenger, tictoc, whatsapp gibi. Durum iOS için aynı değil. Apple paylaşım yapılabilecek uygulamaları belirleyerek sizi kısıtlıyor.
Tarayıcı sorunları: Apple, iOS için tarayıcılarda da kısıtlamaya gidiyor. Zaten her tarayıcıyı bulamadığınız işletim sisteminde ayırca kullandıklarınızda sizlere fazladan sekme açtırmıyor. Ram kullanımı yükseldiği zaman rami yenilemek içi tarayıcıyı sıfırlıyor, yeniliyor.
Klasör yapabilme ve her türlü uzantıyı destekleme: Apple'ın iOS işletim sistemi için kısıtladığı bir diğer özellik ise klasörler ve dosyalar. Android işletim sisteminde klasör yöneticisi ile her türlü uzantılı dosyayı bir yerden bir yere taşıyabilirsiniz. Diğerlerinden bu durum söz konusu değil. Ayrıca iOS'ta hafıza kartı desteği yok.

Kısaca iOS'un Jeilbreak ile özgürleştirilmiş hali Android'in saf hali oluyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top