0
Burada anlatılan işlemlerle hem Windows 7'ye hem de Windows 8'e format atılabilir. Ya da bu işletim sistemleri zaten yüklü değilse en baştan yüklenebilir. Bunu yapmak için gerekli olan herşey hemen altta;
Windows 7 / 8 yüklemek ya da format atmak için neye ihtiyacım var?
  • Flash bellek
  • Windows 7 usb / dvd yükleme yazılımı. Buradan indirin.
  • ISO formatında işletim sistemi dosyaları.
  • Ya da işletim sistemi kurulum dosyaları
Birkaç hatırlatma yapmak lazım. İşletim sisteminin dosyaları kurulum dosyaları olarak elinizdeyse ISO dosyalarına zaten ihtiyacınız yok. Çünkü usb yazılımının yaptığı işlem bu iso dosyasından kurulum dosyalarını çıkarıp usb belleğe kopyalamak. Eğer kurulum dosyaları (setupın içinde olduğu dosyalar) elinizde varsa direk usb belleğe kopyalayabilirsiniz. Eksiksiz olduğundan emin olun.

Son hatırlarma, Windows 8'de setup dosyasını direk çalıştırarak format atılabiliyor. Eüğer sadece format atacaksanız başka birşeye ihtiyacınız yok.

USB'den Windows 7 Yüklemek/Format Atmak için aşağıdaki yolu takip edin. Windows 7 usb dvd yükleme yazılımını kurun ve çalıştırın. Usb belleği bilgisayara takın. Program içinden iso uzantılı dosyayı seçin. Next diyerek dosyaların kurulacağı usb belleği seçin. Being Copy butonuna tıklayın. Dikkat: Bu işlemden önce usb bellek formatlanacaktır. İçinde başka hiçbirşey olmadığına dikkat edin. Varsa silinir.

Yukardaki işlemleri yaptıktan sonra en önemli ve dikkat isteyen nokta bilgisayarın nasıl başlayacağını seçmek. Bu işi zor yapan kısım işlemin ana karttan ana karta farklılık göstermesi. Bu işlem “Boot önceliğini değiştirmek” şeklinde tanımlanır. Bazı anakartlar için sadece boot seçeneği mevcutken bazıları geniş bir menü içinde boot seçeneğini bulundurur. Bunu çözmek için anakartınızı Google'da ilgili şekilde aratın ve boot önceliği hangi tuşlarla değişiyor öğrenin. Genel olarak şu tuşlardır. Esc, F2, F1, F10, F11, F12, DEL ayrıca bunu bilgisayarın açılışında da gösterir. Hızlı geçen bir ekran, görebiliyorsanız buradan da bilgi alabilirsiniz.

Bilgisayarınızı yeniden başlatarak boot önceliğini bilgisayara takılı olan usb bellek olarak ayarlayın. Bu işlemden sonra bilgisayar yeninden başlatılacaktır. Ama usb bellek üzerinden. Yeniden başladığında kurulum ekranının geldiğini göreceksiniz.

USB'den Windows 7 Yüklemek/Format Atmak

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top