14
Güncelleme: 27/08/2014 - GM Discovery MIUI  v5 4.8.22 JB Rom [4.2.1] sürümüne güncellendi. Bu en son yayınlanan stabil sürümdür. Güncelleme paketi değildir. Romun kendisidir. Aşağıda anlattığımız gibi rom gibi kurulmalıdır. Kurulumdan sonra yazıda yer alan güncelleme paketlerini yapmanız gerek yok. Onlar içindedir.

Yenilikler:
4.8.8 güncellemesi bazı sorunlar çıkardı. Buda romun performansını etkiledi. 4.8.22 bu güncellemenin neden olduğu hatalardan arındırıldı. Açıklama burada...

---------------------------

Güncelleme: 24/08/2014 - GM Discovery MIUI  v5 4.8.8 JB Rom [4.2.1] için güncelleme yayınlandı. Sürüm 4.8.8'e yükseltildi. Ayrıca küçük bir güncelleme daha geldi. Romu hali hazırda kullananlar ve ilk 4 güncellemeyi yapanlar sırasıyla şu güncellemeleri de kursunlar;


Romu hiç kurmamış ya da güncellemeleri hiç yapmamış olanlar yazıyı okuyup, sayfanın sonunda bütün indirme linklerini bulabilirler.
----------------------------------
General Mobile Discovery kullanıcıları için harika bir custom rom tanıtımı ile karşınızdayım. Bu yazımda Jelly Bean rom tanıtacağım. Ayrıca indirme linklerini de yazı içinde bulabileceksiniz. GM Discovery MIUI v5 4.8.1 JB Rom [4.2.1] tanıtımına geçmeden önce sahibine, port edene ve konuya gönderme yapmak gerekiyor. İlk geliştiricisi fa1zali. Port eden ve konu sahibi 2lot... Teşekkürler...

GM Discovery MIUI v5 4.8.1 JB Rom [4.2.1] özellikleri

  • Hızlı bir romdur.
  • MIUI romun en doğal halidir.
  • 300 Mb dosya boyutu.
  • Çift hat 3G özelliği mevcut.
  • Root inaktif varsayılan şekilde kurulur. Araçlar/İzinler/Root yetkisi yolunu izleyerek aktif haşe getirebilirsiniz.
  • Açılış animasyonu ve açılış logosu yenilendi.
  • Ses tuşuyla uyandırma eklendi.
  • Android L klavye eklendi.
  • Kamera yazılımındaki hatalar giderildi.
  • Sesteki cızırtı ve diğer hatalar giderildi.
  • Türkçe dil desteği eklendi.
  • Performans arttırıcı geliştirmeler yapıldı.
  • Hata – Kameradan galeriye direk geçilmiyor.

GMD custom rom nasıl kurulur?

Rom kurmak için şu yolu izlemeniz gerekiyor.
  1. Verdiğimiz linkten romu indirin.
  2. Verdiğimiz güncelleme dosyalarını indirip hafıza kartına atın.
  3. CWM moda geçin.
  4. Wipe data factory reset yapın.
  5. Wipe dalvik cache yapın.
  6. Format System yapın.
  7. SD kart içinde romu bulup kurun.
Bu işlemlerden sonra telefonunuzu açın. Açılış uzun sürecektir. Açıldktan sonra kurulumu gerçekleştirin. Başka bir şey yapmadan tekrar CWM'ye alın. Ve SD karta attığını güncellemeleri sırayla kurun. Sıralama önemlidir. Versiyon sırasına göre küçükten büyüğe doğru ilerleyin. Her kurulum sonrası telefonu yeninden başlatmanıza gerek yok. Hepsini kurup telefonu yeninden başlatın. İşlemler bu kadar. Görsellerin üstüne tıklayarak büyütün ve inceleyin.





Dikkat: Rom atmak tehlikeli olabilir. Bilginiz yoksa uğraşmayın. Tüm sorumluluk rom kurana aittir.


üstteki romu kurduysanız alttakileri kurmanıza gerek yok. eğer daha eski bir sürüme sahipseniz alttakileri kurup sürüm yükseltebilirsiniz. son sürüm 4.8.22 dir.
Bu güncelleme sizi 4.8.8 sürümüne yükseltecektir.

Başka rom arayanlar lütfen bunu inceleyin: 
General Mobile Discovery Cubot Rom v1.5 KitKat

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Merhaba bu OTA guncellemesi ne oluyor 4 tane link koymussunuz ve nasil yukleniyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,
      custom rom nasıl kurulur kısmını anladıysanız bunu yapabilirsiniz. anlamadıysanız bence hiç bulaşmayın çünkü çok sıkıntı yaratabilir. cwm ile telefonunuzu açmayı biliyorsanız bütün işlemleri yapabilirsiniz. bütün dosyaları hafıza kartına atıp cwm den seçip kuracaksınız. sırayla. verdiğim sırada. zaten sırayla anlattım. ama tekrar uyarayım, bilmediğiniz taktirde yapmanızı tavsiye etmem.

      Sil
    2. Telefona birsey oldugu taktirde kurtarmanın bir yolu yokmudur peki?

      Sil
    3. Birde birsey sorucam ben suan g3 rom kullanıyorum telefonum general mobile discovery. Google playden yedekleme ve geri yukleme uygulamasi indirdim ama oyunlar muzikler ve cogu sey telefon hafizasinda dediginiz reset islemlerini yaptiktan sonra bunlar silinirmi?

      Sil
    4. Cok ozur dilerim sormayi unutmusum 16 gb icin uyumlumu rom?

      Sil
    5. donanım hasar görmediği sürece her zaman kurtarılabilir. tam yedekleme yaptığınızda herşeyi yedekler. romda 4gb 16gb ayrımı yok. orjinal konuyu da kontrol ettim öyle birşeyden bahsetmiyor. zaten bi rom yükleyebildiyseniz bunu da rahat bi şekilde yüklersiniz.

      Sil
    6. ilk defa telefonuma farklı bir rom kurdum ve gercekten harika çok begendim emeginize saglık. bir sorum olacak, bundan sonraki güncellemeleri nasıl temin edicez.

      Sil
    7. @erdem bundan sonraki güncellemeleri ara ara burayı ziyaret ederek edinebilirsin. çok sık yayınlanmaz zaten. yayınlandığında ben burdan güncelleme yapacağım.

      Sil
    8. Şu an güncelleme dosyalarını ekledim. Hemen güncelleyebilirsin.

      Sil
    9. oooo cok iyisin. ben de biraz meraklıyı ama pek beceremiyorum bu işleri. teşekkürler.

      Sil
  2. Mrb Bende güncellemeleri yükledikten sonra şebeke yok dedi bunu nasıl düzeltebilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam; hocam 6 adet güncelleme var. sırasıyla kuracaksın. sıra şaşmamalı. hepsi romu kurduktan sonra anlattığım gibi kurulacak. bunları söylüyorum çünkü romda bağlantı problemi hatası yok. yazı içinde 2lot linkinde konunun orjinali var. ordan da kontrol edebilirsin.

      Sil
  3. Hocam ben bu romu az önce yukledim ama son guncellemeden sonra sebeke yok diyor bunu nasıl duzeltebilirim

    YanıtlaSil
  4. merhaba. ben romu yükledim bir sıkıntı ile karşılaşmadım fakat arayan kişilerin isimleri ekranda görünmüyor. sadece numara görünüyor türkiyeden diye bir yazı cıkıyor. bir çözümü varmı acaba. yada sizde de aynı problem var mı.

    YanıtlaSil

 
tic
Top