0
Bir çok şirket gibi Samsung'ta cihazlarını bölgelere göre üretiyor. Yani Amerika'da satılan cihazla ülkemizde satılan cihaz aynı değil. Hatta bazen sınırlar o kadar daralıyor ki Avrupa'da satılan cihazla ülkemizde satılan cihaz bir olmuyor. Donanım ve yazılım özellikleri fark gösterebiliyor. Aynı durum Galaxy Note 3 için de geçerli. Note 3'ün Avrupa versiyonu N9005 iken ülkemizde N9000 ve N9000Q modelleri satılıyor. Aralarında işlemci ve kamera özellikleri farkı mevcut. Bu nedenle bazı insanlar ülkemizde satılan modellerin yerine N9005 satın alıyor ama bu cihaz ülkemizde çalışmıyor. Sim kartlar aktif olmuyor. Bu yazıda bölge kilidini nasıl açarsınız ondan bahsedeceğiz.

Galaxy Note 3 N9005 bölge kilidi nasıl açılır?

Samsung, ürettiği bütün telefonların kendi bölgelerinde satılmasını istediğinden bölge kilidi uygulamasını koymuş. Herkes Avrupa'dan getirtecekse bu bölge için üretmeye ne gerek var? Bölge kilidi sorununa takılanlardansanız sizin için harika bir çözüm var. Şu yolu takip edin;

N9005 bölge kilidi nasıl kaldırılır?

  1. Cihazın rootlu olması gerekiyor. N9005 cihazınızı rootlayınız.
  2. XDA forumdan gerekli uygulamayı buradan indirin.
  3. Uygulama çalıştığında erişim izni isteyecek, verin.
  4. "Region Unlock" butonuna tıklayın.
İşlemler bu kadar. Ben anlamadım diyenler için bir de videolu anlatım mevcut. İzleyebilirsiniz.Yine de soru sormak isteyen çekinmesin.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top