0
Facebook'un sayfaları düzene sokmasından sonra şimdi de uygulamalara el atması bizleri mutlu ediyor çünkü Facebook üzerinden yaşadığımız spamlardan bıkmıştık. Facebook bundan sonra uygulamaların beğeni istemelerini yasakladı. Bu sadece sözle yaşanan bir gelişme değil. Duruma önlem almak için Graph API v2.1'i yayınlayan Facebook uygulama kullanıcı koşullarında da güncellemeye gitti. Bu değişiklikler uygulama geliştiricilere yaptırım uygulamak için yeterli.

İşi özetleyecek olursak Facebook uygulamaları bundan sonra uygulama ve sayfa beğenisi talep edemeyecek. Örnek vererek açıklayalım. Bir uygulama bir kampanya başlatarak hediye veriyor. Hediyeyi almak için uygulamayı beğenmenizi istiyor. Beğendiğiniz zaman gerekli bilgiler açılıyor. Bu tür içerikler ve uygulamalar artık yasak. Kimse bu şekilde uygulama ve sayfasının beğenilmesini teşvik edemeyecek.

Uygulama geliştiricilerin uygulama ve sayfalarını yeni kurallara göre 5 Kasım gününe kadar güncellemeleri gerekiyor. Kurallara uymayan geliştiricilere ceza uygulanacak.


Facebook'ta Uygulama Beğendirmek Yasaklandı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top