0
Facebook, kullanıcıları rahatsız eden ve tehlikeye sokan bir duruma çözüm bulacak. Aynı zamanda en önemli spam haberler olan yalan haber, olta haberleri Facebook'tan uzaklaştracak. İnsanların ilgi çekici bir başlık ve ilgi çekici kısa bir içerikle insanları kandırarak farklı sitelere, reklam amaçlı yönlendirmesi Facebook'un geleceğini tehlikeye atıyor. Bu tür paylaşımlar insanları rahatsız ettiğinden Facebook'un kullanım oranlarını azaltıyor. Facebook kullanıcılar rahatsız olmasın diye bu tür haberlere engel olacak.

Bu tür içerikler sadece reklam için değil, kötü amaçlı yazılarımları yaymak için de kullanılıyor. Kötü amaçlı internet sitelerine yönlendiren bu tür haberler, kişisel bilgilerin ele geçirilmesine neden oluyor.

Haberin hem yalan olması hem de kötü niyetli sitelere yönlendirmesi insanlarda güven problemi oluşturmaya başladı. Facebook'ta herkes kafasına göre haber paylaşacak mı? Şeklinde yorumlar artıyor. Bu tür haberlerin, popüler paylaşımların yorum kısmından kişilere ulaştırılması durumun ciddiyetini daha da arttırıyor. Bu nedenle Facebook, yalan haber, olta haberlere engel olacak...
Facebook haber...

Facebook'a güvenlik güncelleştirmesi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top