0
Bilgisayarınızı güvenli modda başlatmak oldukça kolay. Ama ilk önce güvenli modun ne olduğunu ve ne işe yaradığınız bilmelisiniz. Bu sayede bilgisayarın güvenli modunu daha aktif şekilde kullanabilirsiniz.

Güvenli mod nedir ne işe yarar?

Güvenli mod Windows'un harika bir sorun çözme seçeneğidir. Bilgisayarınızı başlatır ama sadece temel programlarla. Yani bilgisayarınızın çalışması için en temel yazılımlarla başlar. Bu nedenle bu işlem sizlere sorun gidermede, virüs temizlemede ve diğer bela işlemlerde işinize çok yarayacaktır. Örneğin bilgisayarınıza bir virüs bulaştığında çoğu öneride güvenli modda başlatıp dosyayı temizlemeniz istenir. Bunun nedeni güvenli moddayken virüslü yazılımın aktif olamamasıdır. Güvenli modda bilgisayarınızın ekran köşelerinde güvenli mod şeklinde bir yazı belirir.

Bilgisayarı güvenli modda başlatmak

Bilgisayarınızı güvenli modda başlatmak için bilgisayar açılırken bios bilgi ekranı geçtikten hemen sonra F8 tuşuna basın. Ardarda basmanızı tavsiye ediyoruz. Bu şekilde ekranı kaçırmayacaksınız. Bu işlem sizi Windows gelişmiş seçenekler menüsüne getirecektir. Buradan “Komut İstemiyle Güvenli Mod” satırına klavye yön tuşlarıyla geliyoruz. Enter diyoruz ve bilgisayar güvenli modda başlıyor.

Bilgisayarımı Güvenli Modda Nasıl Başlatırım?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top