0
Bilgisayarda farklı yazı tipleri fontlar görmek istiyorsak bu yazıda bahsettiğimiz yolla bunu yapabiliriz. İnternette milyonlarca farklı yazı tipi mevcut. Bu yazı tiplerini kendi bilgisayarımızda kullanmak için ne yapmalıyız?

Yazı tipi ne işe yarar?

İlk önce neden farklı yazı tiplerine ihtiyaç duyduğumuz açıklamaya çalışalım. Yazı tipleri bilgisayarda geztiğiniz internet sayfalarının görünümünü etkilemez. Ama word ya da başka bir ofis dosyasında çalışırken ya da Photoshopla görsele yazı eklerken bilgisayarımızdaki yazı tiplerini kullanırız. Bu fontları çeşitlendirmek için web üzerinden kendimize yazı tipi bulabiliriz.

Yazı tipi nasıl eklenir?

Bilgisayarınıza yeni yazı tipi eklemek için şu yolu takip edin. Denetim Masası\Görünüm ve Kişiselleştirme\Yazı Tipleri... Bu yol sizleri yazı tiplerinizin yüklü olduğu klasöre götürecektir. Buraya uygun formatta attığınız her yazı tipi kullanılabilir olacak.

Yazı tiplerini nereden bulabilirim?

Yazı tiplerini bulabileceğiniz bir kaç internet sitesi paylaşacağız. Ondan önce şunu hatırlatmak gerekir. Türkçeye uyumlu yazı tipleri seçmelisiniz. Yani Türkçe karakterlerin tanımlandığı yazı tipleri olmalı yoksa kullandığınız zaman yazınız bozuk çıkacaktır. Yazı tiplerini şuradan bulabilirsiniz;
Dafont– 1001 free fonts – FontTR (Türkçe) – Google Fonts

Bilgisayara Yazı Tipi Tasıl Yüklenir?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top