0
Android için çoklu kullanıcı desteği geliyor. Peki Android'de çoklu kullanıcı desteği ne işe yarayacak? Google'ın Android tabletlerde kullandığı bu özellik şimdi de Android akıllı cihazlara geliyor. Yapılan açıklamada özelliğin Android L ile akıllı telefonlarda kullanılabilir olacağı söylendi. Peki çoklu kullanıcı modu nedir?

Android için çoklu kullanıcı desteği

Tıpkı kişisel bilgisayarlarımızdaki gibi telefona farklı kullanıcılar tanımlayabileceğiz. Eğer çocuğunuz telefonunuzu sık sık karıştırıyorsa onun için çocuk modu oluşturabileceksiniz. Bu onun hangi özelliklere erişebileceğini belirleyebildiğiniz bir yöntem. Bu kullanıcıya belli oyunları tanımlayabilir ve çocuğunuzun sadece sizin istediğiniz içeriklere erişmesini sağlayabilirsiniz.

Birden fazla kullanıcı tanımlanabilecek

Android L ile gelecek olan özellik, birden fazla kullanıcı tanımlayabilmemize imkan verecek. Çocuk modunun yanında sadece arkadaşlarınızın erişmesine izin vereceğiniz bir arkadaş modu tanımlayabilirsiniz. Ya da evinize gelen bir misafir için misafir modu tanımlayarak insanların telefonunuzda nerelere erişebileceğini belirleyebilirsiniz.

Telefonunun kurcalanmasını istemeyen insanlar için harika bir özellik gibi görünen çoklu kullanıcı modu, rahat etmenizi sağlayacak.

Hangi cihazlar Android L güncellemesini alacak?

Android Çoklu Kullanıcı Modu Nedir?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top