0
Geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve ses getiren yeni Xiaomi cihazı Mi4 Çin'de satışa sunuldu. Cihaz dünyanın en hızlı cihazı olma özelliğini taşıyor. Bunun yanında en dikkat çekici diğer özelliği ise çok ucuz olması. 16Gb olan modelin 320$, 32 Gb olan modelin ise 405$'dan satışa çıktığı biliniyor.

Mi3 ve Redmi Note cihazlarıyla satış rekorlarına imza atan şirketin Mi4 modeliyle de yeni bir rekora imza atması söz konusu olabilir. Yakın zaman içinde Çin'den bununla ilgili bir haber gelirse sizinle paylaşacağız.

Hemen ülkemizle ilgili bir detayı vermek gerekiyor. Şirket bir kaç ay içerisinde ülkemizde de çeşitli modelleri satışa çıkaracak. Bu cihazların arasında Mi4 olacağı da söyleniyor. Ama fiyatlar burada verildiği gibi olmayacaktır. Sonuçta telefonun fiyatını ikiye katlayan bir vergi oranlarımız mevcut. Hemen basit bir hesap yapalım. 405$ olan versiyon bugün ülkemiz parasıyla 853 TL yapıyor. Siz bu cihaza ülkemizde satıldığında 1500 TL gözüyle bakabilirsiniz.

İşin garip tarafı ise tabir-i caizse öküz büyüklüğünde bu vergiler koyulduğunda bile cihaz bize hala ucuz geliyor. Çünkü Mi4 ile denk cihazlar ülkemizde 2000 TL'nin üzerinde satılıyor. Xiaomi cihazlarının ülkemizde çok ilgi göreceğini düşünüyoruz. Yakın zaman içinde telefon almayı düşünenlerin biraz beklemelerini tavsiye ediyruz.

Xiaomi pazarını genişletiyor

Xiaomi Mi4 Satışa Çıktı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top