0
Wifi ağınıza bağlanıldığından şüphe ediyorsunuz ama nasıl kontrol edeceğinizi bilmiyorsunuz. Bu yazımızda sizlere bu işlemi basit ve uzun süreli kontrollü şekilde yapabileceğiniz harika bir program tavsiye edeceğiz. “Who is on my wifi” programı ile wifi ağınızda kimler var hepsini görebilirsiniz.

Programın çalışma mantığı çok basit. İnternete sizin modeminiz üzerinden giren bütün cihazları listeliyor. Elbette buna sizin kullandığınız bütün cihazlar da dahil. Programı kurup çalıştırdıktan sonra bütün cihazları listeleyin ve hangisinin sizin cihazlarınız olduğunu belirleyin.

Bilinen yani zaten ağa bağlı olması gereken cihazları “Known” isimli listeye alabiliyorsunuz. Bu sayede bir sonraki kontrolde o cihazları hemen geçmiş oluyorsunuz. Ağınıza bağlı olmaması gereken cihazları da “Unknown” listesine alabiliyor ve bir daha ki sefer yine bu cihazı ağınıza bağlı görürseniz farklı önlemler alıyorsunuz.

Bu program sizi uyarmak için geliştirilmiştir. Farklı bir amacı yoktur. Sadece basit bir şekilde ağınıza bağlı olmaması gereken cihazları görmenize yarar. Ama başka bir işlem yapmaz. Yani siz ara ara kontrol ederek eğer bu tür cihazlar varsa şifrenizi kendiniz değiştirmeniz gerekiyor. Kendi güvenliğinizi kendiniz sağlamanız gerekiyor.

Wifi Ağınıza Kimler Bağlanıyor?

İlgili - Who’s On My Wifi

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top