0
Avrupa Birliği Komisyonu'ndan çıkan yeni kurallara göre ücretsiz mobil uygulamalarda büyük değişiklikler yaşanması söz konusu. Şimdilik Avrupa için sınırlı olacak kararlara göre Google, Google Play Store içinde yer alan ve ücretsiz olarak sunulduğu halde “Uygulama İçi Satın Alma Teklifi” ile kullanıcılara para harcatan uygulamalar bundan sonra “Ücretsiz” kategorisinde yer almayacak ve ücretsiz olarak indirilemeyecek.

Bildiğiniz gibi bu uygulamalar sadece deneme amaçlı oluyor ya da uygulamayı tam olarak kullanmanız için mutlaka para ödemeniz gerekiyor. Kullanıcıları rahatsız eden bu duruma Avrupa Birliği Komisyonu'ndan çare geldi. Avrupa'da bundan sonra gerçekten ücretsiz olan uygulamalarla ücretli uygulamalar kesin bir şekilde birbirinden ayrılabilir.

Komisyonun verilerine göre AppStore'da da durum farklı değil. Apple ve Amazon'un uygulama mağazaları ve uygulamaları kullanıcıları yanlış yönlendirmek konusunda önde gidiyor. Bu yanıltıcı durum karşısında Apple ve Amazon sürekli ceza ödüyor. Google, bu gibi durumlarla karşı karşıya kalmamak için büyük çaba sarfediyor.

Avrupa Birliği Komisyonu'nun aldığı bu kararların sadece Avrupa için geçerli olduğunu vurgulayalım. Eğer uygulanırsa sadece Avrupa Birliği ülkeleri için geçerli olacak bu kararların başka ülke ve bölgelerde uygulanıp uygulanmaması Google'a kalmış bir durum.

Ücretsiz Uygulamalar Tarihe Karışabilir

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top